Min andre Dream Theater opplevelse, denne gangen i Vallhall, nord-europas mest ordinære konsertareana? Konserten i 2009 står som den beste non-Maiden konserten jeg har sett. Derfor kunne denne nok umulig bli bedre. En noe enklere scene enn sist var likevel virkningsfull og lysshowet var imponerende. Oppvarmingsbandet Periphery er det ikke så mye å si om. Det virket uinteressant og rettet mot kidsa..Kult er det likevel at gitaristene kun bruker Fractal Axe Fx Ultra, som jeg har selv!
Dream Theater er mestere innen instrumentalkunst, ingen tvil om det. Enkeltprestasjoner, stemninger og melodier. Det kan nesten ikke bli bedre. Trommesoloen til ny trommeslager Mike Manginin var et av høydepunktene. Konserten nådde likevel ikke samme magiske nivå som sist. Det er nok delvis pga. låter i setlista som jeg ikke har fått hørt like mye på ennå. Men til og med uten gjenkjennelsesfaktoren får nye gitarsoloer håret til å stritte. Petrucci har en helt unik måte å få frem nyanser i gitarspillet. Konserten hadde heller ikke samme ekstreme åpning og avslutningssekvens som i 2009. Når det er sagt, finnes det ikke noe (med unntak av Iron Maiden selvfølgelig) som er like bra som dette.

5/6

[nggallery id=62]